0019_susanne_stro%cc%88m

Epost →

Nyhet| ons 4 sep 2019 kl 16:51
Samtalet och konsten i fokus – Artist in Retreat
Artist in Retreat är en serie konstnärssamtal- och konstevent som drivs av konstnären Xenia Klein med bas i Torhamn. Hon bjuder in unga nyetablerade konstnärer och kulturpraktiker till Blekinge för samtal och publika presentationer.

Nyhet| tor 22 aug 2019 kl 09:50
Forskarvärlden samlas kring Gribshunden och Västra Vång
Under tre veckor med start den 19 augusti genomförs arkeologiska undersökningar i Blekinge både på det världsunika skeppet Gribshunden (1495) och på den märkliga järnåldersplatsen i Västra Vång. Totalt kommer ett femtiotal forskare och lika många frivilliga att delta i undersökningarna. Detta gör forskningsgrävningarna till de största i Blekinge någonsin och också bland de större i landet i modern tid.

Nyhet| tor 19 apr 2018 kl 10:17
#blekingebryggor
Konstnären Bengt Saltö donerar sin fyra kvadratmeter stora tavla ”Bryggan” till Blekinge museum. Det är en djupt personligt tavla; för Bengt representerar bryggan en närmast organisk del av livet vid havet. Han ser nu hur den gamla typen av bryggor försvinner och ersätts av Y-bommar och rätvinkliga bryggor och vill i sitt konstverk peka på det försvinnande kulturarvet.

Pressinfo

Pressinformation| tis 9 maj 2017 kl 11:00
Det dolda historiska arvet under köpcentret
I Vedeby, på en av Karlskronas mest besökta och synliga platser, ligger ett fascinerande kulturarv som inte längre syns. Tusentals människor åker varje dag förbi köpcentrat där Jula, Biltema och Hööks nu ligger – utan att ana något om den historiska platsens betydelse.
Parkeringen mellan Jula och Hööks, Gullbernavägen 24, Karlskrona

Pressinformation| ons 7 sep 2016 kl
Lekplatsen Grevagrundet stängd t.o.m. 30 september
Under museets öppettider kommer istället ”Skapande verkstaden” inne i museet stå redo för leksugna barn.

Pressinformation| fre 8 jan 2016 kl 10:30
Muslimer och judar - 300 år sedan historisk ankomst till Blekinge
För precis 300 år sedan anlände de först kända muslimerna och judarna som tilläts att utöva sin religion till Sverige. De hamnade till största del i Blekinge. Detta tar Blekinge museum som avstamp för ett år som ska belysa kontakterna med orienten under det senaste årtusendet – och hur vi alla påverkar varandra, då såväl som nu.
Blekinge museum, Grevagården

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.