0019_susanne_stro%cc%88m

Nyhet|2017.03.07 kl 13:47

Revynostalgi

Blm_mw_20

UTSTÄLLNING 11 mars-2 april Utställningen vill ge ett synintryck av hur det kunde se ut i en klädloge på Konserthusteatern med sminkbord, spegel och färgrika kläder, skor hattar m.m., allt förberett för snabba klädbyten mellan kupletter och sketcher.

Åren 1980-84 hände mycket på Revyfronten i Karlskrona. Hela fyra olika lokalrevyer sattes upp och spelades för fulla hus med start på Nyårsafton: JUBILEUMSREVYN, NU ÄR VI FYLLDA, SYDFRÄNT och FÖR FULLA SEGEL.

Revykläder är en konstart i sig. Aktörerna ordnar oftast helt på egen hand sin kreation för varje nummer, och då gäller det förstås att få allt att passa ihop; text, musik, kreation och genomförande, allt beroende på vad det är man vill nå ut med till publiken. Bakom varje dräkt, här på utställningen, sitter den text som har framförts i den, och man kan alltså se hur dräkten tänkts och arbetats fram.  Ja, mycket jobb, och roligt var det att skapa "tjusiga revykläder". För att inte tala om att skriva texter och hitta rätt musik till allt man ville få till och visa fram.

Dessutom visas program, foton och recensioner som minner om revytiden och de välkända komikerna Stig och Martin (Wihlborg respektive Okmark) liksom alla de andra aktörernas mångskiftande revynummer.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.