0019_susanne_stro%cc%88m

Nyhet|2017.04.27 kl 11:20

Donation till museet

Img_7952

Skolhistoriska Föreningen i Karlskrona har funnits i över 20 år och har producerat flera böcker runt skolor, personal och deras historia. Nu väljer föreningen att lägga ned verksamheten – men gör det spektakulärt. Föreningen donerar över 100 000 kr till Blekinge museum för att genomföra ett sista stort projekt. Frågan är – vilket?

Skolhistoriska föreningens ordförande Rolf Andersson kontaktade Blekinge museum med en ovanlig fråga: vad kan vi göra tillsammans med 100 000 kr? Det skulle vara ett projekt som på ett värdigt sätt ska avsluta Skolhistoriska föreningens egen historia – nu går föreningen i graven.

En arbetsgrupp har arbetat med denna fråga och till slut enats om en plan. Under pressinformationen överlämnas gåvan till Blekinge museum och det avslöjas vilket projekt som blir det sista. Det kommer att handla om något som inte syns, det kommer att vara digitalt och vända sig till skolorna. Vi arbetar med projektet och om någon vecka kommer vi att presentera det hela.

”Det är verkligen en fantastisk prestation att Skolhistoriska lyckats både med att genomföra flera större bokprojekt – och dessutom har sparat över 100 000 kr till det sista projektet” säger Marcus Sandekjer, chef på Blekinge museum.

På bilden från vänster: Skolhistoriska föreningen, Rolf Johansson ordförande, Lisbeth Thorsén Carlberg, sekreterare, Stefan Nilsson, kassör, över lämnar gåvan till museet.

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.