Blekinge museum

Mayday / Zir Lady

Foto i ovan, gruppen Mayday från Ronneby, 1980-tal, med Isak Juliussen på gitarr, Conny Jönsson på trummor, Kent Bengtsson på gitarr och Lars-Magnus Christensson på bas. Foto: privat, Jan Rume.

Bandet var verksamt något/några år runt 1980-talet, repade en hel del (Källarband, Rödabergstigen i Ronneby) och genomförde några lokala/regionala spelningar som ex på Rockcafeet den 22/3 1981, på Snäckebacksskolan den 3/4 1981, på Ron den 12/4 1981 och i Nättraby, Karlskrona, den 3/6 1981. Info från Peter Bowin.

Info från Lasse Christensson: ”Bandet hette från början May Day och vi var aktiva ca 1980-86. Bandet bestod från början av Conny Jönsson på trummor, Kent Bengtsson på gitarr, Peter Svenson på gitarr och Lasse Christensson på bas. Peter slutade och in kom istället Isak Juliussen på gitarr. Vi repade i Conny Jönssons mormor och morfars brygghus på "Pepparbacken" i Ronneby. Replokalen var 2*5 meter och uppvärmd med vedkamin. Bandet förstärktes med Anders Jonsson på sång och Johnny "Puma" på synt. Vi växte ur brygghuset och fick istället en replokal av kommunen, på Persborgsskolans skolgård där de även hade specialundervisning. "Puma" slutade och då kom istället Karl-Axel Milstead och Torsten Pisch in på klaviaturer... här bildade vi bandet Zir Lady (vi funderade även på namnet Seven-Up men vi var ju seriösa så det kunde vi inte heta...). Musikstilen kan väl kallas melodiös hårdrock typ Loverboy m fl. Vi hade drömmar att slå igenom och så hade vi kul också förstås! En gång var vi så långt bort som i Sölvesborg och spelade. Vi skulle till och med få betalt, procent av inträdet i dörren. Jag tror det var 20 personer i publiken och de kom nog för att lyssna på sina kompisar i det andra bandet. Gaget blev total 38kr och 50 öre för oss att dela på!”

Zir Lady bestod av Anders Jonsson (sång), Conny Jönsson (trummor), Kent Bengtsson (gitarr, sång), Isak Juliusson (gitarr), Lars-Magnus Christensson (bas, sång), Carl-Axel Milsten (klaviatur, gitarr, sång) och Torsten Pisch (klaviatur), bildades av medlemmar ur gruppen Mayday och var, som beskrivits i ovan, verksamt till runt 1986. Man genomförde en del lokala/regionala spelningar och spelade 1984 in en demokassett i Studio 38 (tekniker: Börje Axelsson), med 4 låtar/spår (eget låtmaterial): ”Where did I go wrong”, ”Thats all”, ”Someone like you” och ”Superior”.