Stilhistoria

Aktivitet|2019.09.19 kl 13:00

Öppet magasin - tema "Spårvägen i Karlskrona"

Öppet i föremålsmagasinet på Rosenholm kl 13-16.

Mellan den 16-22 september arrangeras den europeiska trafikantveckan. Vi har som vanligt torsdagsöppet i vårt magasin på Rosenholmsområdet, men vi  fokuserar lite extra på just trafik och kommunikation. Bland annat kan du ta en titt på de äldre, hästdragna vagnar som finns i samlingen. Kl 14 håller Christoffer Sandahl, chef för museets samlingar, ett kortare föredrag om spårvägen i Sverige och Karlskrona. Vi visar även ett bildspel om spårvägen i Karlskrona.

Du kan titta i föremålsmagasinet, ställa frågor om föremål och söka i museets föremåls- och fotodatabaser. Personal finns på plats som hjälper dig.

I museets föremålsmagasin på Rosenholm finns allt mellan himmel och jord sparat. 60 000 föremål, från forntid till nutid. Vissa saker är unika objekt, andra helt vanliga grejor som du kanske har själv eller såg hos dina mor-eller farföräldrar.

Du kan titta på tusenåriga föremål framgrävda ur den blekingska myllan, på vagnar från gods och gårdar, medeltida kyrkliga föremål eller museets stora samling av allmogebåtar.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm