Konstverk/foto Yvonne Amper

Höstlovskul|2019.10.28 —2019.11.01

Kul med ull!

Under höstlovet skapar vi ullhistoria med inspiration från olika traditioner, kulturer och tider med siktet mot framtiden. Museet är öppet även måndag 28/10 kl 11-17. Aktiviteter varje dag kl 13-16!

Hur ser morgondagens textilhantverk ut? Genom inlån har du chansen att få möta de senaste innovationerna inom textilområdet. Vi startar veckan med en tillbakablick som ger oss idéer om hur traditioner och hållbarhet kan födas i ny tappning. Under hela veckan står museigarderoben öppen för dig som vill prova kläder i olika stilar och material från olika tidsepoker. Det är drop in och fri entré.

Måndag 28 oktober kl. 13-16: Textilkultur
Ull- och textil från Blekinge möter traditioner och föremål från andra delar av världen. Vi tittar närmare på spännande textilföremål från museets samlingar och du får skapa ditt eget föremål med inspiration från olika kulturer.

Tisdag 29 oktober kl. 13-16: Ta i hand
Vi upplever ull med sinnena. Dofta, känn, forma. Du får prova på traditionella tekniker och tillverka en egen liten ullkompis.

Onsdag 30 oktober kl. 13-16: Små troll i tur- och returverkstan
Workshop med Mimmi Nilsson, konstnär, om ull i ett konstnärligt skapande. Du får skapa småtroll i textila material. I samarbete med Slöjd i Blekinge

Torsdag 31 oktober kl. 13-16 Ull och konsthantverk
Framtida tovare möter dagens ullslöjdare Yvonne Amper i en workshop. Tillsammans utforskar vi ullens fantastiska formbarhet, gammal teknik möter ny design, färg och form. Du får vara med och utforma ditt eget ullsmycke. I samarbete med Kalmar läns Hemslöjd.

Fredag 1 november kl. 13-16 Ull, textil och mode i framtiden
Upptäck hur framtidens kläder kan hjälpa oss på oväntade och smarta sätt. Vi tittar närmare på innovationer inom textilområdet och släpper loss fantasin. Du får bli modedesigner för en dag och designa din framtidsoutfit med collageteknik.

Kontakt: Charlotte Nordheim
Plats/lokal: Blekinge museum, Barnens verkstad