Aktivitet|2019.11.03 kl 13:30

Artist in Retreat #5

Linnea Hansander & Pontus Pettersson. Den 3:e november utforskar vi allvaret i dockteatern och hur objekt är när de dansar. Vi möter två konstnärer vars praktiker grundar sig i dans, koreografi och teater.

Att leka med dockor är att prata med de döda. Att låta vattnet med det i rummet dansa är att beröra det som finns bortom koreografin.

Ett samtal med Linnea Hansander, konstnär, skådespelare och regissör av livekonst, verksam med drömspelet "Min Största Smärta" som sätts upp på Strindbergs Intima i Stockholm i december. Pontus Pettersson, konstnär, dansare, koreograf och curator, utbildad vid Konstfack och Danshögskolan (DOCH) verksam med dans- och performansfestivalen My Wild Flag.

Samtalet leds av Xenia Klein som kurerar Artist in Retreat, ett konstnärsresidens i mikroformat på Torhamnslandet i Blekinge med tillhörande konstnärssamtal.
Fontäner + Det som jag laddat med hela mig.

Inspirerade av blekingeljusstakens brokighet tittar vi på kortfilm med två av Linnea Hansanders dockor ifrån utställningen ”See you in Heaven – Human touch” och Pontus Petterssons fontäner ur verket ”Volver”.

Det bjuds på kaffe, te och något mindre tilltugg.

Artist in Retreat är ett konstnärsresidens i mikroformat på Torhamnslandet i Blekinge som drivs av konstnären Xenia Klein. Under hösten 2019 tar Artist in Retreat formen av bland annat en konstnärssamtal- och konsteventserie som bjuder in unga nyetablerade konstnärer och kulturpraktiker till Blekinge för samtal och publika presentationer genom att ta avstamp i den lokala och regionala historien. Artist in Retreat vill stimulera det konstnärliga och humanistiska samtalet i Blekinge och på så sätt främja intresset för och nyetablering.

Artist in Retreat möjliggörs i huvudsak av Konst i Blekinge och Karlskrona Kommun. Men stöds därutöver av Blekinge Museum, Föreningen Kultur 307 och Kulturcentrum Ronneby.

Kontakt: Susanne Ström
Plats/lokal: Blekinge museum, Hörsalen
I samarbete med: Konst i Blekinge, Karlskrona kommun, Blekinge museum, Föreningen Kultur 307 och Kulturcentrum Ronneby