Tre porträtt. Från vänster greve Hans Wachtmeister, porträtt 1700-talet, i mitten foto av en skeppsgosse, porträtt från 1700-talet av en kvinna.

Utställning|2020.07.04 —2022.12.31

VÄRLDSARVET ÖRLOGSSTADEN KARLSKRONA!

Utställning i Grevagården!

Möt människorna och lyssna på deras berättelser om livet i örlogsstaden från dåtid till nutid!

Med lek, fakta, filmer, digitala lösningar och historiska röster tar vi med dig på en resa från stormaktsdrömmar till en modern örlogsstad. Välkommen till ett levande världsarv med obruten verksamhet sedan 1680!

På äventyr med Valentin och Råkåkå!
Våra yngre besökare kan följa barnspåret genom utställningen tillsammans med råttan Råkåkå som berättar om sina äventyr på de sju haven.När du löst den kluriga ordflätan kan du fortsätta följa med Valentin och Råkåkå i barockträdgården. Här skall du hjälpa dem att hitta alla saker de behöver ha med sig på kvällsturen med båten. När du löst alla uppgifter väntar en liten belöning i museets reception!

Du kan också hitta kul saker att prova på i "Barnkammaren" i Grevagården!

Ljudvandringar
Museet erbjuder gratis ljudvandringar till alla besökare. Vandringen tar dig genom utställningen Världsarvet örlogsstaden Karlskrona och delar av trädgården.

Kontakt: Maja Heuer
Kostnad: Sommarentré 4/7-31/8. Vuxen 80:- Barn/unga under 20 fri entré. Övrig tid fri entré!
Plats/lokal: Blekinge museum, Grevagården