Tre porträtt. Från vänster greve Hans Wachtmeister, porträtt 1700-talet, i mitten foto av en skeppsgosse, porträtt från 1700-talet av en kvinna.

Utställning|2021.07.01 —2023.03.19

VÄRLDSARVET ÖRLOGSSTADEN KARLSKRONA!

Välkommen till ett levande världsarv med obruten verksamhet sedan 1680! Med lek, fakta, filmer, digitala lösningar och historiska röster tar vi med dig på en resa från stormaktsdrömmar till en modern örlogsstad!

Möt människorna och lyssna på deras berättelser om livet i örlogsstaden från dåtid till nutid! Du kan också hitta kul saker att prova på i "Barnkammaren" i Grevagården eller träffa råttpojken Valentin och hans farmor Råkåkå - den stolta skeppsråttan som skickat kluriga gåtor till sitt barnbarn som behöver hjälp att lösa dem.

Utställningen visas i Grevagården. Öppet tisdag-lördag kl 12-16! Stängt söndag och måndag.

Kontakt: Charlotte Nordheim
Plats/lokal: Blekinge museum, Grevagården