Höstlovskul|2021.10.30 —2021.11.07 kl 10:00

Bästa höstlovet med Blekinge museum

Kom och fira bästa höstlovet med oss! Vi firar med konst och demokrati på Stortorget i Karlskrona!

”Allt behöver samhörighet!” Välkommen till en konstupplevelse för små och stora i Fredrikskyrkan. Det som vi människor skapar har sitt ursprung i naturen - men vill inte alltid återvända dit. Var med att skapa ett interaktivt, kollektivt konstverk!

Under höstlovet visas en ny installation av konstnär Maria E Harrysson i Fredrikskyrkan på Stortorget i Karlskrona. Hon har under lång tid jobbat med frågor kring människans relation till naturen och om det gemensamma ursprung som allt på jorden hör samman med.

Intill pågår ett interaktivt, kollektivt konstverk som skapas på plats av besökarna. Varje besökare bidrar med en egen del till den helhet som växer fram dag för dag. Kyrkan och konstaktiviteten är öppen för alla höstlovslediga barn och unga – och för alla andra!

Öppettider: 30 okt – 7 nov dagligen 10-16, fri entré.
Invigning: Lördag 30 oktober

Maria E Harrysson och personal från museet finns på plats under lördagen.

Det är också en del av Bästa Biennalen 2021, en konstfestival för barn och unga.

Bästa Biennalen 2021 sammanfaller dessutom med Fira demokratin! – en temavecka med program kring demokratin på Stortorget i Karlskrona.

Du kan se en utomhusutställning på Stortorget också!

Bästa Biennalen äger rum från 23 oktober till 7 november i hela södra Sverige och vänder sig till barn och unga som får uppleva och skapa konst tillsammans.
Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program.

Kontakt: Charlotte Nordheim
Plats/lokal: Fredrikskyrkan på Stortorget i Karlskrona.
I samarbete med: Blekinge museum i samarbetet med Svenska kyrkan och Konst i Blekinge.