Aktivitet|2017.11.11 kl 11:00

Arkivens dag - synd och skam

Om sådant man försökt glömma – och ibland också försökt gömma. I arkiven finns spår av det som upplevts som skamfyllt och syndigt. Om synen på moral och omoral, om skampålar och skämskuddar, om de som varit moralens väktare och de som brutit mot normerna, om fakta och fake news, och kanske om ett och annat klippt kvitto. Om allt detta handlar Arkivens dag 2017. Blekinge museum har öppet i arkiv och bibliotek där visas också en liten utställning om olika bestraffningar, som skampåle, kyrkstock och spansk fiol. Blekinge Släktforskarförening är på plats och hjälper till med släktforskning.

Öppet hus i museets faktarum det vill säga arkiv och bibliotek, till klockan 16. Du hittar faktarummet på tredje våningen i Grevagården.

Kontakt: Karin Nilsson
Plats/lokal: Blekinge Museum, Faktarummet