Aktivitet|2018.10.21 kl 11:00

Öppet hus i museets skattkammare

Digitala minnen - retroprylar vi glömt?

Kommer du ihåg Commodore 64, Amiga, ZX Spectrum, Game and Watch, Nokia 3210? Den 21/10 förvandlas Blekinge museums föremålsmagasin på Rosenholm till spelhåla. TV-spel, datorer, mobiltelefoner har också blivit historia och det fanns en tid innan smartphones. För en dag kan du återuppleva den tiden och väcka liv i dina digitala minnen. Förutom att visa gamla (tunga och stora) teknikprylar från museets samling får vi besök av privata samlare. Självklart ges även chansen att provspela gamla klassiker. Ta gärna med dina egna teknikprylar som undgått att hamna i elektronikåtervinningen…
Fredrik Åberg, samlare och expert på Commodore C64 visar delar av sin samling. Föredrag kl 12 och 13.

På Rosenholm finns alla föremål som inte visas i museets utställningar. Du kan ställa frågor om föremål, söka i databaser och titta i magasinet. Barnen kan "fickla" eller gå på bildjakt.

Öppet kl 11-16. Fri entré.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm