Aktivitet|2018.11.04 kl 11:00

Öppet hus i museets skattkammare

Tema Stil - plagg, mode, identitet

Gör en djupdykning bland korsetter, hattar och utsvängda jeans. Kläder och mode har alltid varit identitetsskapande, vare sig du levde på 1700-talet eller var tonåring på 1980-talet. Blekinge museums fina kläd – och textilsamling är vanligtvis inte tillgänglig för allmänheten, så passa på och besök öppet hus på Rosenholm den 4/11 kl 11-16.

Kl 12 och 14 förevisar dräktkunnig Diana Lobell hur män och kvinnor klädde på sig under 1700-talet. En något mer tidsödande sysselsättning än idag…

Textillinjen på folkhögskolan i Bräkne-Hoby visar klädstilar från olika tider.

Det blir roligt pyssel för barn. Mellan kl 13-14 kan du även fotografera dig i tidstypiska 1700-talskläder.

Vi får även besök av Carlscrona Rediviva som tar dig tillbaka till 1700-talet.

Hitta hit

Blekinge museums klädsamling är omfattande men det finns självfallet luckor. Har du kläder av mer ”modernt” snitt, dvs från 1950-talet och framåt, tar vi gärna emot donationer.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm