Öppet hus|2018.11.10 kl 11:00

Arkivens dag - fest och glädje!

Nu är det fest i arkiven under temat fest och glädje! Vi fyller temat med dokument, fotografier och annat ur museets arkiv som handlar om fest och glädje då och nu. Ta på dig feststassen och besök oss den 10 november.

I faktarummet
Blekinge släktforskarförenings öppnar sin bokhandel i faktarummet och ger släktforskarservice för den som vill ha hjälp. Personal från museet tar fram uppgifter ur arkiv, fotosamling och bibliotek.

Festligt kaffekalas.

Kl 14.00 berättar antikvarie Karin Nilsson berättar om livets och årets glada fester.
Samling i museets reception. (Begränsat antal deltagare men visningen kan upprepas.)

2018 är ett jubileumsår för svenskt arkivväsende. Det är 400 år sedan Riksarkivet grundades, 50 år sedan Folkrörelsernas Arkivförbund bildades och Arkivens dag fyller 20 år.

Kontakt: Karin Nilsson
Plats/lokal: Blekinge museum, Faktarummet