Föreläsning|2019.01.19 kl 14:00

Fotografiet och släktforskningen

Fotoantikvarie Jonas Eckerbom berättar om fotografier i museets samling och hur du som släktforskare kan söka bland museets bilder för att ytterligare berika din släktforskning.

Porträtt konkretiserar den bild av människor som släktforskaren får genom de skriftliga källorna, naturligtvis genom att visa hur personer faktiskt såg ut men också genom att illustrera kläder och modedetaljer under olika epoker. Bilder av byggnader och lokalsamhällen ger oss chansen att uppleva de miljöer som anfäder och anmödrar levde i.

Föreläsningen äger rum i Skapande verkstaden som du hittar vid museets reception.

Övriga aktiviteter under Släktforskningens dag hittar du i Blekinge museums faktarum som ligger i Grevagården.

Kontakt: Karin Nilsson
Plats/lokal: Blekinge museum, Skapande verkstan
I samarbete med: Blekingearkivet, Blekinge museum, Blekinge Släktforskarförening & Föreningen Gamla Carlscrona