Utställning|2019.02.14 —2019.03.31

Röda tråden

Ett demokratiskt slöjdprojekt i Blekinge som knyter samman och engagerar genom det fria skapandet. Utifrån lika grund, den röda tråden, har varje deltagare skapat sitt unika verk.

Med projektet Den röda tråden, ville Slöjd i Blekinge engagera och knyta samman människor i Blekinge. Tanken var att använda slöjden som arena där alla kan delta oavsett förkunskaper. För slöjden är lustfylld, kravlös och tillåtande och kan ske i olika sammanhang, på sociala medier eller i verkliga livet.

På fem olika platser, i lika många kommuner, delade Slöjd i Blekinge ut påsar med tio meter rundstickat ekologiskt bommullgarn att använda fritt, tillsammans med andra material. Allt i rött.

Resultatet samlades in och vittnar om en makalös kreativitet och skaparglädje. Ett demokratiskt verk som ger uttryck för tankar om frihet och jämställdhet från hela länet.

Under februarilovet hålls en kreativ slöjdverkstad i utställningen och under vecka 10 bjuds det in till kreativa workshops.

Kontakt: Slöjd i Blekinge, Carina Karlsson Tel 0455- 73 71 43
Plats/lokal: Blekinge museum