Öppet magasin

Aktivitet|2019.03.17 kl 11:00

Bordet är dukat

Öppet hus i föremålsmagasinet på Rosenholm kl 11-16. Temat för dagen är blekingsk matkultur.

Vi bjuder på en kulturhistorisk och kulinarisk resa från klådda till kebab. Ingemar Lönnbom, kulturredaktör på BLT, föreläser om blekingska mattraditioner kl 12 och kl 13. Vi visar intressanta föremål på temat mat, men självfallet kan du även botanisera bland tusentals andra föremål. Barn kan pyssla och det finns möjlighet att fika då baristan Fogarolli finns på plats och erbjuder gott kaffe. Fri entré.

I museets föremålsmagasin på Rosenholm finns allt mellan himmel och jord sparat. 60 000 föremål, från forntid till nutid. Vissa saker är unika objekt, andra helt vanliga grejor som du kanske har själv eller såg hos dina mor-eller farföräldrar. Du kan titta på tusenåriga föremål framgrävda ur den blekingska myllan, på vagnar från gods och gårdar, medeltida kyrkliga föremål eller museets stora samling av allmogebåtar.

Hitta hit:
Museets öppna magasin ligger på Skrädderivägen på Rosenholmsområdet.
Följ skyltar "Blekinge museum" längs Vaktvägen.
Buss nr 5 Nättraby-Centrum trafikerar. Hållplats finns på Arenavägen. Följ sedan skyltar.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm