Föreläsning|2019.03.14 kl 18:00

gynna den vilda mångfalden i din trädgård

Professor Urban Emanuelsson kommer till Blekinge museum och berättar varför biologisk mångfald är så viktig och vad kan du göra för att gynna den i din egen trädgård.

Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på planeten, men den minskar i allt snabbare takt över hela världen. Det behövs en akut lösning just nu, men också en långsiktig förändring. I höstas uppmärksammades en tysk studie som pågått under 27 år vilken visade att biomassan för flygande insekter hade minskat med över 75 procent! Det finns mycket som tyder på att läget för insekter är allvarligt även i Sverige.

Urban startade, byggde upp och var under många år föreståndare för "Centrum för biologisk mångfald". Han är professor och forskare på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Föranmälan krävs. För att anmäla dig måste du logga in på Jordbruksverkets hemsida Jordbruksverkets hemsida.

Du skapar ett konto, här väljer du själv hur du vill logga in, med bankID eller utan.

Gå till utbildningar och kurser och klicka på öppna kurskatalog.

I sökrutan skriver du in titeln på föredraget och tryck på sök.

Då kommer kursen upp. För att komma till anmälan klickar du på kursnamnet. Se nedan. Där klickar du på anmälan.

Kontakt: Lotta Persson
Kostnad: Fri entré men OBS! Anmälan krävs!
Plats/lokal: Blekinge museum, Hörsalen
I samarbete med: Länsstyrelsen Blekinge, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden