Fototävling|2019.06.01 —2019.08.31

Fototävling - årets blekingebild!

Välkommen att delta i Blekinge museums fototävling 2019! Vi vill tillsammans med allmänheten göra en fotografisk samtidsdokumentation av livet i Blekinge 2019. Inriktningen på tävlingen är dokumentärfoto på temat stadsliv.

Föreställ dig vad som kan vara intressant för en betraktare om 100 år, en levande gatumiljö kanske är mer intressant än en vacker solnedgång? Din bild kommer att bevaras för framtiden som en del i museets stora fotosamling.

Tävlingen pågår mellan juni-augusti 2019 och under oktober utses första, andra och tredje pris av en jury bestående av Anna Tärnhuvud-Wande, Mattias Mattisson, Ola Åkeborn, Magdalena Caris och Jonas Eckerbom.

1:a pris: 7 000 kr + bokpaket
2:a pris: 3 000 kr + bokpaket
3:a pris: presentkort i museets butik á 500 kr + bokpaket

Instruktioner och tävlingsregler
Din bild måste vara tagen i Blekinge. Den skall vara tagen under 2019. Max 3 bilder per deltagare. Endast digitala bilder i jpg-format med en bildstorlek om 300 pixlar per tum, pixeldimension minimum 3000 pixlar på längsta sidan. Fotograferar du analogt vill vi ha en skannad kopia av bilden.

Du skickar ditt tävlingsbidrag till: fototavling2019@blekingemuseum.se

Genom att skicka in en bild godkänner du ditt deltagande i tävlingen, tävlingens regler och att Blekinge museum har rätt att publicera bilden samt att införliva den i museets fotosamling. Du intygar också att det är du själv tagit bilden. Blekinge museum förbehåller sig rätten att ta bort bilder som bedöms vara olagliga eller på annat sätt opassande. Du som fotograf ansvarar för att alla som medverkar på din bild har godkänt detta enligt dataskyddsförordningen GDPR.

De tre vinnande bilderna ramas in och visas på museet. Efter avslutad utställning får vinnarna sitt inramade bidrag.

Vem kan delta?
Tävlingen är öppen för alla, professionell som amatör, men du som deltar i tävlingen måste vara myndig eller ha målsmans tillstånd.

Kontakt: Jonas Eckerbom
Plats/lokal: Blekinge