Aktivitet|2019.09.08 kl 13:30

Artist in Retreat

Skön konst och samtida filosofi, förkrossande bräcklighet och banbrytande jazz. Kulturarvsdagen 2019 har temat ”Konst och Underhållning”.
Artist in Retreat #2 Johanna Arve & Andreas Hiroui Larsson

Konst i Blekinge och Blekinge museum bjuder på ett konstnärssamtal, med utställning och musik, mellan Johanna Arve (konstnär), Andreas Hiroui Larsson (filosof, musiker, konstnär) och Xenia Klein (konstnär) som leder och arrangerar samtalet.

Med utgångspunkten i blekingesömnad tittar vi närmre på Johanna Arves konstnärliga installationer, samtalar om Andreas Hiroui Larssons filosofiska arbete som utmynnade i boken ”Essäer om europeisk estetiks epistemologiska relativisering”. Vi vänder oss till blekingesömmen och lyssnar till vad den har att säga, om den förblir tyst samtalar vi om varför den inte kan tala.

Vi spelar ett urval av Andreas Hiroui Larssons musik (från jazzduon J/L Duo och jazzgruppen Sthlm Svaga) som svar även om det blir ett svar på en tystnad.

Med andra ord – det enda som bör förväntas är doften av blommor som växer tvärs igenom tiden, med djupa rötter ovan jord!

Det bjuds på kaffe, te och något mindre tilltugg.

OBS! Begränsat antal platser!

www.andreashirouilarsson.weebly.com

www.xeniaklein.com

Artist in Retreat är en konstnärssamtal- och konsteventserie som drivs av konstnären Xenia Klein med bas i Torhamn och som bjuder in unga nyetablerade konstnärer och kulturpraktiker till Blekinge för samtal och publika presentationer. Artist in Retreat vill stimulera det konstnärliga och humanistiska samtalet i Blekinge och på så sätt främja intresset för och nyetablering i Blekinge.

Programmet arrangeras i samarbete mellan Kultur 307, Blekinge museum, Konst i Blekinge, Region Blekinge, Karlskrona kommun.
Artist in Retreat möjliggörs i huvudsak av Konst i Blekinge och stöds därutöver av föreningen Kultur 307, Karlskrona Kommun, Kulturcentrum Ronneby konsthall och Blekinge museum.

Kontakt: Susanne Ström
Plats/lokal: Blekinge museum, Hörsalen
I samarbete med: Kultur 307 i samarbete med Blekinge museum, Konst i Blekinge, Region Blekinge, Karlskrona kommun