Tre porträtt. Från vänster greve Hans Wachtmeister, porträtt 1700-talet, i mitten foto av en skeppsgosse, porträtt från 1700-talet av en kvinna.

Utställning|2021.07.01 —2023.03.19

VÄRLDSARVET ÖRLOGSSTADEN KARLSKRONA!

Utställningen "Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona" består av mindre lokaler med möjlighet att ta emot färre besökare åt gången, till denna rekommenderar vi att du förbokar biljett. Öppet tisdag-lördag kl 12-16! Stängt söndag och måndag.

Här bokar du din biljett: Evenemang av Blekinge museum (nortic.se)

Välkommen till ett levande världsarv med obruten verksamhet sedan 1680! Med lek, fakta, filmer (ej tillgängliga p.g.a. Coronarestriktioner), digitala lösningar och historiska röster tar vi med dig på en resa från stormaktsdrömmar till en modern örlogsstad! Möt människorna och lyssna på deras berättelser om livet i örlogsstaden från dåtid till nutid! Du kan också hitta kul saker att prova på i "Barnkammaren" i Grevagården!

Vissa funktioner i utställningen Världsarvet örlogsstaden Karlskrona är avstängda tills vidare p.g.a. pandemirestriktioner. Det gäller filmvisning i de mindre rummen och barnaktiviteter (Skeppsråttan Råkåkås lådor).

Kontakt: Charlotte Nordheim
Kostnad: Boka biljetter på Nortic.se Sommarentré 1/7-31/8. Vuxen 60:- Barn/unga under 20 fri entré. Övrig tid fri entré!
Plats/lokal: Blekinge museum, Grevagården