Arkeologidagen|2020.08.30 kl 10:00

Möt arkeologin i Kallvattenkuren

Aktuellt kring Gribshunden, Västra Vång och annan arkeologi.

Öppet hus om projekten för Gribshunden och Västra Vång. Arkeologer som arbetar i projekten finns på plats och svarar på frågor och visar upp fynd.

Aktiviteterna pågår till kl 16.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och ICOMs rekommendationer angående Covid-19.

Arkeologidagen är en nationell temadag för alla som vill upptäcka Sveriges kulturhistoria och lära sig mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Dagen har arrangerats i över trettio år.

Syftet är att på ett begripligt sätt visa på arkeologins möjligheter för människor att förstå och tolka historien. Genom att bjuda in allmänheten till öppna utgrävningar, föreläsningar eller vandringar genom fornlämningsområden bidrar evenemanget till att sprida mer kunskap om fornlämningar och forntidsmiljöer.

Kontakt: Anneli Vik Telefon/Mobiltelefon: 0457-61 79 70
Plats/lokal: Kallvattenkuren, Kurpromenaden 4, Ronneby
I samarbete med: Länsstyrelsen i Blekinge, Ronneby kommun och Blekinge fornminnesförening