Stenåldershunden. foto Blekinge museum/Åke Nilsson

Utställning|2021.06.29 —2021.09.25

Villa, vovve vassa flintaspetsar

Är det möjligt att komma nära de människor som levde för mer än 8 000 år sedan? Upptäckterna som gjorts vid de arkeologiska utgrävningarna av boplatsen i Ljungaviken, Sölvesborg, utmanar tidigare föreställningar om hur en stenåldersvardag såg ut. Utställningen visas i Slottslängorna i Sölvesborg.

I utställningen får du veta mer om de unika fynden på Lister, prova på att homestyla ett stenåldershus, lära dig allt om hundskelett, besöka pollenlabbet, och få en spännande inblick i det aktuella forskningsarbetet.

ÖPPETTIDER Slottslängorna, Sölvesborg
På Arkeologidagen söndag 29 augusti är utställningen öppen kl 10-18

16 augusti – 25 september öppet fredag - lördag kl. 10-17
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Info Corona
Slottslängorna kommer att följa de förordningar som finns i pandemilagen och endast tillåta ett visst antal besökare i hallen. Det kommer att finnas tydliga skyltar och instruktioner på plats för att förhindra trängsel. Handsprit ska finnas tillgängligt. Detta innebär begränsat antal besökare vilket gör att du kan få vänta på att få komma in. Vi hoppas på din förståelse för detta och att alla tar ansvar och följer de rekommendationer som finns.

Villa, vovve, vassa flintaspetsar i Sölvesborg

Mer information om grävningarna i Ljungaviken 2020.

Kontakt: Charlotte Nordheim
Plats/lokal: Sölvesborg, Slottslängorna